Ledige stillinger
Om Privathospitalet
Kontakt
Åbningstider
Mandag-Torsdag 08:15-16:00
Fredag 08:30 – 16:00
På PrivatHospitalet Danmark forestås bedøvelsen af erfarne speciallæger i anæstesi i tæt samarbejde med rutinerede anæstesisygeplejersker.
Vi anvender lægemidler med få bivirkninger og kort virkningstid, som sikrer hurtig opvågning. Dette ofte i kombination med lokalbedøvelse, nerveblokader eller spinalbedøvelse, som tilsammen giver et positivt og smidigt opvågningsforløb.
Det er ikke farligt at blive bedøvet, hvis man er sund og rask og bedøvelsen foregår under ordnede og kontrollerede forhold. På PrivatHospitalet Danmark varetages anæstesien af erfarne, specialuddannede læger og sygeplejersker. Anæstesi- og overvågningsudstyr lever op til de højeste kvalitetskrav. Vi stiller meget høje krav til sikkerheden under bedøvelsen og på opvågningsstuen. Hvis anæstesilægen efter nøje gennemgang af din journal og samtale med dig vurderer, at det er sikkert at bedøve dig til den planlagte operation i de rammer, som vi kan tilbyde på PrivatHospitalet Danmark, kan du være helt rolig.
Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi anvender anæstesi- og overvågningsudstyr, der lever op til de højeste kvalitetskrav.
Bedøvelsen planlægges dagen før operationen, hvor du kontaktes telefonisk af anæstesilægen. Anæstesilægen har forinden gennemgået din journal og spørger bl.a. ind til dit helbred, dine erfaringer med tidligere bedøvelser, hvilken medicin du tager dagligt og om eventuel allergi. Herefter tager anæstesilægen, i samråd med dig, stilling til hvilken form for bedøvelse, der er mest velegnet til netop din operation. Hvis det ikke har været muligt at få telefonisk kontakt til dig inden operationen, taler du med anæstesilægen, når du møder frem på operationsdagen.
Du skal tage din vanlige medicin på operationsdagen, medmindre anæstesilægen eller kirurgen beder dig om andet. Hvis du har diabetes, holdes pause med diabetesmedicin. Ligeledes undlades vanddrivende medicin i fasteperioden før operation.
Hvis du tager blodfortyndende medicin eller naturmedicin, skal du aftale med kirurgen, hvor længe du skal holde pause med medicinen før operationen.
Anæstesilægen kontakter dig ikke, såfremt din operation skal foretages i ren lokalbedøvelse, der varetages af kirurgen. Det er kirurgen der bestemmer, om du skal være fastende.
Når du skal bedøves, skal du faste i 6 timer før din mødetid. Du må ikke spise i denne periode, men du må gerne drikke gennemsigtige væsker som vand, saft, kaffe eller the uden mælk indtil 2 timer før din mødetid. Vi anbefaler, at du drikker 1-2 glas senest 2 timer før du møder.
Du må gerne bære briller, høreapparat og tandprotese. Vi opbevarer dem forsvarligt under operationen. Du må ikke bære smykker, ur, hårspænder, makeup eller fugtighedscreme.
Når du møder, får du anvist en seng og iklædes hospitalstøj. Du får tilbudt smertestillende medicin (paracetamol og ibuprofen) samt forebyggende medicin mod kvalme. Kirurgen taler med dig inden operationen og markerer med et kryds, hvor du skal opereres. Du har mulighed for at stille spørgsmål vedrørende din operation.
Anæstesimetoden afhænger af operationstype, dine ønsker og din helbredssituation i øvrigt. Vores mål er at give den mest sikre anæstesiform med de færreste bivirkninger og bedst mulig smertedækning efter operationen og som passer med dine ønsker og forventninger. Bedøveformen gennemgås på operationsdagen med anæstesilægen.
På operationsstuen, får du lagt et drop (lille plastikrør) i en blodåre på håndryggen eller armen. Du får overvågningsudstyr på, således at vi kan holde tæt øje med blodtryk, puls, iltmætning samt hjerterytmen. Den bedøvende medicin gives i droppet (plastikrøret) via blodåren og kort efter falder du i søvn. Du sover dybt under hele operationen uden smerter og uden fornemmelse af tid. Under hele operationen overvåges du af anæstesipersonale, som også trækker vejret for dig. Sidstnævnte foregår via en lille blød plastmaske, som placeres i svælget eller et lille plastikrør, som føres ned i luftrøret – dette foregår først, når du sover dybt. Nogle patienter kan som følge heraf opleve lidt ømhed, hæshed eller irritation i halsen efter operationen.
Når operationen er slut, afslutter vi bedøvelsen og du vågner i løbet af få minutter på operationsstuen.
Til udskiftning af knæ- og hofteled anvendes hyppigst rygbedøvelse. Efter forudgående lokalbedøvelse i huden injiceres med en meget tynd nål et lokalbedøvelsesmiddel i rygmarvskanalen, som er et væskefyldt hulrum, der omgiver rygmarven. Bedøvelsen gives i lænderegionen hvorved underkroppen bliver tung og følelsesløs. Bedøvelsen varer et par timer, hvorefter kraften vender tilbage i benene. Hvis du tidligere har været opereret i ryggen, skal dette oplyses til anæstesilægen. Dette udelukker ikke altid en rygbedøvelse, men detaljer omkring tidligere operationer kan hjælpe anæstesilægen til den rette beslutning.
Selvom du er rygbedøvet, behøver du ikke være vågen og lytte til at kirurgen arbejder. Oftest suppleres med sovemedicin, som giver en let søvn, således at du hurtigt er frisk igen.
Risiko ved rygbedøvelse: Nogle få (<1%) kan i det første døgn udvikle hovedpine. Behandling med panodil og rigelig væske er oftest tilstrækkelig. Såfremt hovedpinen varer ved i flere dage, kan anæstesilægen give en særlig behandling herfor.
Ved nogle operationstyper tilbyder vi en supplerende nerveblokade i tillæg til den fulde bedøvelse eller rygbedøvelsen. Blokaden er en lokalbedøvelse, som varer ½ til 1 døgn, nogle gange lidt længere. Nerveblokaden er et supplement til vanlig smertestillende medicin, som man får efter en operation. Anæstesilægen vurderer, om nerveblokaden lægges inden bedøvelsen eller når du sover.
Afhængig af typen af blokade kan der udover den smertestillende effekt også være midlertidig nedsat muskelkraft. Dette opleves f.eks. ved skulder, hånd- og nogle fodoperationer. Smerteblokade ved knæoperationer påvirker ikke muskelkraften.
Ved håndoperationer kan benyttes nerveblokade alene eller sammen med fuld bedøvelse
Ved anlæggelse af nerveblokade anvendes ultralyd. Nerveskade er meget sjælden.
Efter operationen observeres du på opvågningsstuen, til du er helt vågen. Hvis du har smerter, kvalme eller andet ubehag, kan vi hjælpe dig her. Der serveres lidt at spise og drikke. Er du ambulant patient, sørger vi for, at du efter grundig information af kirurgen, gøres klar til at komme hjem. For nogle patienter er der aftalt overnatning i vores sengeafdeling.
Du må ikke føre motorkøretøj eller betjene maskiner de første 24 timer efter bedøvelsen. Hvis du er dagkirurgisk patient anbefaler vi, at der er en voksen person hos dig den første nat, såfremt du har fået foretaget en operation, hvor der kan opstå blødning, efter at du er kommet hjem.
Du får information om forholdsregler samt smertestillende medicin, inden du udskrives.
Vi beder om, at du bliver afleveret og afhentet igen i receptionsområdet. Vi tilstræber, at vore patienter skal have en så rolig og behagelig opvågning som muligt. Dine nærmeste pårørende er velkomne til at ringe når som helst, hvis de føler behov for at høre til din tilstand på tlf. 39641949. Sygeplejepersonalet kan også hjælpe dig med at give besked til eventuelle pårørende, så snart operationen er overstået. Du er velkommen til at medbringe og anvende din mobiltelefon under din indlæggelse.
Børn ledsages altid af forældre.
Ønsker du yderligere information, er du altid meget velkommen til at kontakte os på tlf. 39641949 eller info@phdanmark.dk. Oplever du komplikationer efter bedøvelsen skal du kontakte os på ovenstående nummer. I akutte tilfælde uden for vores åbningstid henvises til 1813.
Annemarie Bondegaard Thomsen – Anæstesilæge PrivatHospitalet Danmark
Ønsker du yderligere information, er du altid meget velkommen til at kontakte os på tlf. 39641949 eller info@phdanmark.dk.
Oplever du komplikationer efter bedøvelsen skal du kontakte os på ovenstående nummer. I akutte tilfælde uden for vores åbningstid henvises til 1813.
Jægersborg Allé 14
2920 Charlottenlund
Danmark
CVR: 15501707
TLF: +45 39 64 19 49
Email: info@phdanmark.dk
PrivatHospitalet Danmark
OFTE BESØGTE SIDER
FØLG OS