Du skal give samtykke inden din behandling
Når du bestiller tid hos Privathospitalet Danmark skal du udfylde en samtykkeerklæring inden du møder til din første konsultation. Som regel sender vi skemaet til dig online, samtidigt med du bestiller en tid.
Du kan altid henvende dig på telefon eller i receptionen og få udleveret et skema
Er der problemer med online formularen?
Hent samtykkeerklæring som .pdf
English Form of Consent
Har du spørgsmål til samtykkerklæringen?
Du er meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål. Du kan ringe til os på tlf. 39 64 19 49.
- Mandag-Torsdag 08:00-17:00,
- Fredag 08:30-15:00
Hvem kan hospitalet udveksle dine helbredsoplysninger med?
Udveksling af helbredsoplysninger er ofte afgørende for en vellykket behandling og et sammenhængende behandlingsforløb. Sundhedspersoner, der er involveret i dit aktuelle behandlingsforløb, må derfor godt udveksle oplysninger til brug i din behandling, uden dit samtykke.
Hospitalet vil rutinemæssigt udveksle aktuelle helbreds- og behandlingsoplysninger om dig:
- Hvis du overflyttes til videre behandling på et andet hospital
- Når behandlingen afsluttes, og vi sender et udskrivningsbrev til din praktiserende læge eller henvisende speciallæge.
Hvorfor beder vi om samtykke inden behandling?
Hospitalets ansatte har tavshedspligt, når det gælder oplysninger om dit helbred og andre personlige oplysninger, som personalets bliver vidende om under din behandling. Som udgangspunkt må ingen oplysninger derfor udveksles uden dit samtykke, når de skal bruges til andre formål end selve behandlingen. Det gælder fx oplysninger til hjemmeplejen, til pårørende og til andre myndigheder.
Med skemaet beder vi om dit skriftlige samtykke til, at hospitalet kan videregive oplysninger til de pårørende som du ønsker vi skal informerer. Er der oplysninger som du ikke ønsker videregivet til dine pårørende, eller ønsker du, at dine pårørende kun skal vide du er indlagt, så bedes du anføre det på forsiden af dette skema.
Vi beder også om dit samtykke til at indhente relevante oplysninger om tidligere behandling og til at videregive oplysninger om din nuværende behandling til andre sundhedspersoner i for eksempel hjemmeplejen eller til sociale myndigheder.
Er der oplysninger, du ikke ønsker videregivet, eller er der sundhedspersoner eller myndigheder, du ikke ønsker informeret, bedes du give sundhedspersonalet besked herom.
Hvor omfattende er det samtykke du giver?
Hospitalet må kun videregive oplysninger i det omfang, det er nødvendigt. Personalet skal derfor altid vurdere relevansen af oplysninger, der videregives. Du har altid ret til helt eller delvis frabede dig, at der videregives oplysninger. Hvis du gør det, skal du oplyses om hvilke konsekvenser, det kan have for dit behandlingsforløb.
Du kan altid helt eller delvis tilbagekalde dit samtykke, hvis ikke oplysningerne allerede er givet videre. Et samtykke til at udveksle oplysninger er oftest knyttet til dit aktuelle behandlingsforløb. Et samtykke til at udveksle oplysninger til brug for andet end behandling gælder i højst et år.
Som hovedregel kan du give samtykke til at videregive oplysninger, fra du er fyldt 15 år.
Find flere detaljer om hvordan vi behandler persondata i vores privatlivspolitik.